יין

 
 
  1. גן העדן הנסתר

    רייצ'ל מונטיפיורי

    לאלה בינינו עם ידע בסיסי בעולם היין בטח מרגיש הכי בנוח לצד יינות המיוצרים מענבים כמו שרדונה, מרלו וקברנה סוביניון, וכנראה שגם יש לכם את הפייבוריט שלכם. עם זאת, ישנם זנים פחות נפוצים, הנחבאים אל הכלים, אבל ממדינות שכולנו מכירים טוב. טוב מאד אפילו. זני ענבים מרגשים, אפילו סקסיים

    קרא עוד
  2. שאל את היינן - ליאור לקסר יינן יקבי ירושלים

    שיחה עם ליאור לקסר, מנכ"ל ויינן ראשי של יקבי ירושלים

    קרא עוד
  3. מבעבע לי

    רייצ'ל מונטיפיורי

    אין דבר משמח יותר מאשר כוס אלגנטית, גבוהה ומבעבעת. רצוי שגם שתהיה צוננת.
    לא סתם יין מבעבע מסמל חגיגה: הוא פותח את התיאבון ובעיקר את המצב רוח, אבל עולם המבעבעים (שאגב לטעמי הוא עולם שכולו טוב) יכול קצת לבלבל.
    כמה פעמים הגעתם לחנות או ישבתם במסעדה והזמנתם שמפניה, ואז ברגע שראיתם את המחיר הבנתם שהתכוונתם לקווה, ואז כשטעמתם את הקווה נפלה עליכם ההבנה שבאמת רציתם בכלל פרוסקו.
    אנסה לעשות לכם קצת סדר בבועות.

     

     

    קרא עוד
  4. המלך, המלכה והנסיך מפיימונטה

    רייצ'ל מונטיפיורי

    היום אנו נסקור את האזור הגדול של פיימונטה עם השחקנים הגדולים: ברולו, ברברסקו וברברה.

    ברולו וברברסקו בפרט, הם אזורי היין שתפסו את תשומת ליבם של חובבי היין ברחבי העולם והפנו את אור הזרקורים לאזור.

     

    קרא עוד
  5. ‌על יין וולקני גמאי נואר קברנה‌ סוביניון, כבר שמעת?

    מאת: יערה ביאדגלין, מנהלת שיווק ביקב הר אודם

    צילם: נימרוד כהן

     

    זהו זמן מעולה לדבר קצת על זן גמאי נואר. ‌‍

    הזן, החל את דרכו באזור בורגון צרפת ותמיד היה חריג בנוף, לכן בשנות ה70 וה80 יוצרו ממנו יינות צעירים בשם בוז’ולה נובו, יינות עם גוף קל, צבע אדום עדין וריח נעורים פירותי היין הופק בטכנולוגיה המכונה השרייה קרבונית בה האשכולות תוססים בשלמותם בתוך המיכלים. לאחר סיום התסיסה היין סונן, בוקבק והושק בכל רחבי העולם בבת אחת , ביום חמישי השלישי של חודש נובמבר עם סיום הבציר כיין הביכורים של השנה.

    קרא עוד
  6. טיול בין הכרמים של ישראל – מדריך מתומצת

    מאת: גיא הרן, יומן יין – הרפתקה ישראלית.

    מאות כרמים ויקבים פזורים במקומות המרהיבים ביותר בישראל, ועם כוס יין ביד ונוף של גפנים, היופי רק משתבח. בכל נקודה שבה תבחרו לטייל תמצאו סביבכם יקבים ששמחים לפתוח את הדלת והלב ולספר את הסיפור האישי שלהם.

    איך בונים טיול יין מושלם בישראל? איפה עוד כדאי לבקר בסביבה כדי לגלות יצרנים מקומיים של דבש, שמן זית, גבינות ומטעמים נוספים?

     

    קרא עוד
  7. זה רק פורט: החיים הסודיים של היין האדום-מתוק מעמק הדורו

    רייצ'ל מונטיפיורי

    הנוף המדהים של עמק הדורו ניחן בגבעות ומדרונות מכוסים גפנים. עם זאת, הדורו הוא יותר מסתם פנים יפות- הוא מוקד הייצור של יין הפורט המפורסם. בין אם אתה מומחה להוט או טירון נלהב, הנה כמה עובדות על פורט שיעזרו לכם להעלות שלב ביחסים.

    קרא עוד
  8. יינות טבעיים, אורגניים וביו-דינאמיים - טרנד חולף או המלצת השף?

    רייצ'ל מונטיפיורי

    "טבעי", "אורגני"... אלו מילים שאנחנו שומעים יותר ויותר בעולם. כמעט בכל סופר מרקט תמצאו מחלקה או לפחות פינה מכובדת עבור מוצרים אורגניים.

    מה אם אגיד לכם שלא רחוק היום, שבכל חנות יין או מסעדה תוכלו למצוא נישה ליינות טבעיים או אורגניים?

    על פניו זה נשמע מדהים! זה יין... והוא טבעי או אורגני. אבל האם הוא בריא יותר? טעים יותר?

    קרא עוד
  9. איזה יין מתאים לגפילטע פיש?

    רייצ'ל מונטיפיורי

    אז עוד חג עומד לו בפתח. רשימת המוזמנים מוכנה, את סט כלי ההגשה כבר קניתם בסייל סוף שנה, והחלטתם מה יהיה בתפריט הלא נגמר של ארוחת החג.

    אבל מה לגבי היין? איזה יין תשתו בערב ראש השנה?

    קרא עוד
  10. סוביניון בלאן – לבן, פראי ומרענן

    הסוביניון בלאן (״פרא לבן״ בצרפתית) הוא ענב לבן, שמקורו בדרום-מערב צרפת, בעיקר באזורים בורדו ועמק הלואר. מדובר בענב שלרוב מגדלים באזורים קרירים, ועונת הגידול שלו קצרה למדי, מכיוון שהוא נוטה להבשיל מהר, והנטייה היא לקטוף אותו לפני ההבשלה, כדי ״לשמר״ את הטעם הרענן והחמצמץ שלו. 

    קרא עוד

פריטים 51-60 מ65

הצגה לכל עמוד
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות