גן העדן הנסתר

 
 

 

לאלה בינינו עם ידע בסיסי בעולם היין בטח מרגיש הכי בנוח לצד יינות המיוצרים מענבים כמו שרדונה, מרלו וקברנה סוביניון, וכנראה שגם יש לכם את הפייבוריט שלכם. עם זאת, ישנם זנים פחות נפוצים, הנחבאים אל הכלים, אבל ממדינות שכולנו מכירים טוב. טוב מאד אפילו. זני ענבים מרגשים, אפילו סקסיים

 

 

הזנים הפחות מוכרים הללו אינם באיכות ירודה יותר מעמיתיהם המפורסמים, אבל מסיבה זו או אחרת הם פשוט לא השיגו את אותה התהילה בעולם היין. אבל היי, עוד לא מאוחר מידי...

אם אתם מחפשים דרך להרחיב את הידע שלכם בעולם היין, כדאי שתכירו כמה מהזנים הלא שכיחים והנדירים האלה של עולם היין הרחב. חלק מהיינות הללו הם באמת זני נישה ממספר אזורים שונים ברחבי העולם.

הם זנים אזוריים שאולי לא כל כך מוכרים מחוץ למקום מוצאם, אבל ראויים להכרה בגלל כמה מהמאפיינים הייחודיים שלהם או בגלל שהם נמצאים כרגע בעיצומה של פריחה במדד הפופולריות.

 

יוון

*** אסירטיקו

במשך אלפי שנים, יוון הייתה כמעט שם נרדף ליין, אסוציאציה שהחלה להשתנות רק בעידן המודרני של ייצור יין. עם זאת, יינות יווניים רבים עדיין חיים ובועטים, כולל ענב האסירטיקו, הגדל בעיקר באי הרומנטי ועוצר הנשימה סנטוריני. זן ענבים שמניב יינות עם פריכות רעננה ומינרליות ייחודית בשל האדמה הוולקנית והנוף הישיר לים. יין מלוח? כן, שמעתם נכון, יין האסירטיקו בעל תווים מעט מלוחים. זאת דוגמא מדהימה ליין שמבטא בצורה כל כך ייחודית את הטרואר.  

 

 ***אגירוגיטיקו

למרות שאולי לא שמעתם על הענב הזה לפני כן, שלא נדבר על לנסות לומר את שמו בקול רם,  הוא למעשה אחד מזני הענבים האדומים הנטועים ביותר בכל יוון. ענב זה מייצר יינות בעל חומציות נמוכה תיבלון נעים במיוחד ובדרך כלל גם פירותי למדי. הענב הרב-תכליתי הזה יכול לייצר רוזה רך עד יינות אדומים נועזים יותר.

 

צרפת

***פיקפול

זן זה גדל בדרך כלל באזור לנגדוק-רוסיון שבדרום צרפת, והוא ניחן בחומציות גבוהה. אחת הסיבות לכך שהענב הזה אינו מוכר זה בגלל הנטייה הגבוהה יותר שלו לפתח סוג מסוים של פטריה, מה שמקשה על גידולו. ישנם שלושה זנים של פיקפול: פיקפול נואר, פיקפול גרי והזן המוכר ביותר, פיקפול בלאן

 

***סינסו

 זן שאוהב אקלים חם וחייב את הצלחתו לאישיות העדינה והפירותית שלו, עם איזון נפלא. הגוון האדום החיוור זה מה שהופך אותו לשחקן המושלם ליינות רוזה. גרייס קלי, שגילמה זוהר בריוויירה הצרפתית כנראה נהנתה ממנו בעיקר בגלל תחושת החופש שהוא העניק לה בזמן השקיעה. 

 

ספרד

***מנסיה

הוא ענב יין אדום בעל גוף בינוני המייצר יינות באיכות גבוהה עם טעמים פרחוניים ופירות אדומים. אם מעולם לא שמעתם עליו, זה לא מפתיע, מנסיה גדל רק בספרד ובפורטוגל, שבחצי האי האיברי. מה שמייחד את אותו זה שהוא הוכיח את היכולת שלו להתיישן זמן רב כמו יינות משובחים. אם אתם אוהבים פינו נואר ויינות אדומים בעלי אופי ארומטי כמו גמאי נואר אז שווה לכם ללגום אותו בקרוב. הוא ניחן בארומה פרחונית מהפנטת וניחוחות של תות שדה, פטל, שחור ודובדבנים.

 

ספרד/פרטוגל

***אלברינו

אלבריניו הוא זן לבן מצפון מערב ספרד, אם כי גידולו מורשה גם במדינות אחרות כמו פורטוגל. בוא בו זמנית עוצמתי ועדין.  אלבריניו הוא יין לבן מורכב שאהוב על חובבי יין ברחבי העולם. 

הוא ארומטי ובעל מורכבות רבה, תמיד מספק סיומת ארוכה ומספקת. הוא נוטה להתיישן היטב ומתפתח יפה גם בבקבוק, מה שלא קורה לרוב היינות הלבנים. הניחוח הפרחוני והחמיצות הנהדרת שלו הופכים אותו לפרטנר המושלם למנות רבות ומגוונות.

 

איטליה

***נרו ד'אבולה

אם אתם אוהבים יינות אדומים בעלי גוף מלא כמו קברנה סוביניון או סירה אז נרו דאבולה הוא האחד בשבילכם. זן הענבים הסיציליאני הפחות מוכר ראוי להכרה רבה יותר כיין שיש להתייחס אליו ברצינות. 

הוא ידוע בטעמיו הנועזים, מונעי פרי שנע בין דובדבן שחור לשזיף מיובש. בגוף הוא אחד מהיינות בעלי הגוף המלא ביותר עם נועזות בועטת כמו קברנה סוביניון, פינוטאז' וסירה.

 

זה מה שמרגש בעולם היין, שאם חשבתם שאתם כבר יודעים הכל, שטעמתם הכל, אתם מגלים גן עדן נסתר מלא בעוד כל טוב. אל תפחדו להתנסות, הכי גרוע זה שלא תאהבו ותחזרו לחוף המבטחים שלכם. אבל מה אם כן, תתאהבו? אז לחיי אהבות חדשות!

 

 

 

 

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות