חורף חם עם פאנקו - כי כבר נובמבר ויש שרב בחוץ

 
 
במדינה כמו ישראל, כל יום עם פחות מ-30 מעלות הוא בגדר ידיעה חדשותית ולכן החורף הוא סיבה למסיבה של ממש.
וכמו בכל מסיבה, הדבר החשוב ביותר הוא האלכוהול המוגש בה. ביררנו עם צוות עובדי פאנקו מהן ההמלצות שלהם וחזרנו עם תשובות מפתיעות,
המלצות להגשה ומתכונים לקוקטיילים.

קבלו את מדריך פאנקו לאלכוהול הנכון לחורף 2016-17!


"אני חושב שזה הוויסקי הכי טוב שיצא מהמותג של טומינטול. זה סינגל מאלט עוצמתי, הטעמים והניחוחות שלו מאוד בולטים ומורכבים. מצד אחד מתקתק, מצד שני יש בו מעט מליחות והוא אפילו קצת חריף. אני ממליץ לשתות אותו נקי, עם קוביית קרח אחת ופשוט ליהנות ממנו כמה שיותר".


מה המומחים אומרים? טומינטול 14 בקבוק בחוזק גבוה יותר ביחס לשאר המהדורות של טומינטול כדי להעצים את טעמיו ולבטא את מאפייני החבית בה יושן. הוא מתאפיין בניחוחות וטעמים מתוקים של טופי, וניל, פירות ופריחת תפוחים וסיומת ארוכה, מעט יבשה ומתובלת.


"קוניאק הוא משקה חובה לחורף והקוניאק האהוב עלי הוא הלואי רוייה V.S.O.P. אני לא שותה אותו הרבה אבל כשכן, זאת חוויה של ממש".


מה המומחים אומרים? חוץ מזה שהקוניאק הזה נחשב לאחד הטובים והנמכרים בעולם לסוגו, הוא משובח ברמה שקוניאקים יוקרתיים יותר בהרבה ממנו מגיעים אליה. התענגו על ניחוחותיו המתוקים והפירותיים ועל הטעמים העשירים המורגשים על החיך וכוללים תווי פירות יבשים, שוקולד, ריבת תפוזים ותבליני חורף רכים. מומלץ לשתות כאפריטיף בתוספת מעט מי טוניק או סודה כדי לעורר את מגוון הטעמים והניחוחות.


מתכון לקוקטייל Stinger

רכיבים:

  • 60 מ"ל קמפרי

  • 30 מ"ל קוניאק לואי רוייה V.S.O.P

  • ¼ כפית סירופ מייפל משובח

  • 2 גבעולי נענע שטופים


הוראות הכנה:

כתשו 4-5 עלי נענע בשייקר. הוסיפו את שאר הרכיבים, שקשקו, סננו ומזגו לכוס עם קרח גרוס. קשטו עם גבעול נענע.


  • עדי מלר, עורכת תוכן באתר Paneco: ליקר - בנדיקטין

"אני נמצאת כרגע בשלב הליקרים ומאז שטעמתי את הבנדיקטין לראשונה אני מחכה לטעום אותו שוב ונראה לי שיהיה כיף ללגום אותו ביום חורפי מול חלון גשום. אבל אני מוכנה להתפשר גם על יום עם פחות מ-20 מעלות".


מה המומחים אומרים? הבנדיקטין יוצר לראשונה במנזר על שמו הוא נקרא כבר ב-1510 מ-27 צמחי מאכל ועשבים שונים שהושרו באלכוהול ובסוכר סלק. על כל בקבוק חותמת ובה 3 אותיות - D.O.M, ראשי תיבות של Deo Optimo Maximo (אלוהים הגדול והטוב/הכל יכול) והוא מכיל ליקר בצבע ענברי יפהפה, ניחוחות וטעמים מתוקים ומענגים שניתן לחוש בהם בתווי וניל, דבש, שוקולד, תבלינים והדרים.


קוקטייל חלב ודבש

ניתן להגיש את הקוקטייל קר או חם - תלוי במצב הרוח ובמזג האוויר בחוץ. אנחנו ניתן את הגרסה החמה.

רכיבים:

  • 45 מ"ל ליקר בנדיקטין

  • כוס (240 מ"ל) חלב חם - ניתן לחמם במקציף חלב ללא הסליל המקציף או על הכיריים, רק הקפידו לחמם באיטיות על חום נמוך ולערבב כדי שלא ישרף.


הוראות הכנה: מזגו את הבנדיקטין לכוס חלב חם וערבבו.


  • אריאל ורון, שירות לקוחות Paneco: רום - זקאפה 23

"זה לא סתם רום, זה רום סופר פרימיום, סופר פרימרום! לי אישית הוא מזכיר ברבן טוב רק עם טעמים וריחות אקזוטיים יותר. ממליץ מאוד לשתות אותו נקי, בכוס לואו בול כמו וויסקי, כדי ליהנות ממה שיש לו להציע ולתת כבוד לרכיבים שלו, שהם הכי איכותיים שיש".


מה המומחים אומרים? יש רום, ויש רום שהוא זקאפה. הרום המשובח מגוואטמאלה מורכב מתזקיקים שהתיישנו בין 6 ל-23 שנים בחביות ברבן ושרי ולאחר מכן עוד שנה בחביות מחודשות. הוא נהנה מניחוחות מתקתקים של עץ אלון. תווי וניל וקרמל וטעמים מתוקים, רכים וחלקים של קינמון, תבלינים אקזוטיים ודבש. על אף גילו הצעיר (יוצר לראשונה ב-1976) הוא הפך למותג יוקרתי ונחשב למשקה סופר פרימיום למביני עניין.


אולד פאשנד עם רום

רכיבים:


הוראות הכנה:

הניחו את קוביית הסוכר בכוס נמוכה והוסיפו מעליה את טיפות האנגוסטורה ביטרס. מחצו אותה עם מדלר (כותש) עד להמסתה. מלאו את הכוס בקוביות קרח ומזגו לתוכה את הרום. ערבבו וקשטו עם דובדבן ופרוסת תפוז.


  • הילה פלדמן, מנהלת שירות לקוחות Paneco: וויסקי - טילינג סינגל גריין

"לא הכרתי את הוויסקי הזה עד שהגעתי לעבוד בפאנקו. שוחחתי עם לקוח שזה הוויסקי האהוב עליו והוא המליץ עליו בחום וסיקרן אותי מאוד. קניתי, טעמתי והתלהבתי ממש. אני אוהבת וויסקי והוא מצוין בעיניי בגלל המרקם שלו, קצת כבד אבל מתוק".


מה המומחים אומרים? הטילינג סינגל גריין הוא הזוכה בפרס הגריין וויסקי הטוב בעולם לשנת 2014. הוא עובר זיקוק רציף אחד ללא מאלט וויסקי ומיושן בחביות יין אדום שמעניקות לו צבע יפהפה, ארומה פירותית ומרקם קרמי ומורכב. הניחוחות שלו פירותיים, מתוקים ומתובלים והטעם מורכב ומתפתח על החיך. מומלץ ביותר לשתות נקי, ואם אתם מתעקשים - הוא מתאים לקוקטיילים מתוחכמים במיוחד עקב מתיקותו.


קוקטייל Mo Chara

רכיבים:

  • 25 מ"ל טילינג סינגל גריין

  • 25 מ"ל ליקר אפרול

  • 25 מ"ל ורמוט מתוק

  • (המתכון המקורי מוסיף גם 2 טיפות של ביטרס מצמח הרברבר, כנראה שלא תצליחו להשיגו אז אפשר לוותר עליו ולהשתמש במשקה חמוץ-מתוק אחר לתיבול הקוקטייל)

הוראות הכנה:

מוזגים את המשקאות לתוך כוס לואו בול עם קרח, מערבבים בעדינות ומקשטים עם קליפת תפוז.


אז בימים בהם טראמפ נבחר לנשיא ארצות הברית ובישראל יש שרב גם בחודש נובמבר, מה נותר לנו חוץ מלהתכונן לחורף ועל הדרך, ליהנות מאלכוהול משובח במחירים הטובים ביותר בארץ?
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות