כרמית אהרנרייך סמנכ"לית שיווק ביקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית ומלווה יקבי בוטיק בגולן ובהרי יהודה

 
 

כרמית אהרנרייך סמנכ"לית שיווק ביקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית ומלווה יקבי בוטיק בגולן ובהרי יהודה ממליצה לנו על יינות אהובים מגרמניה

מעט אודותיי:

את מסע היין התחלתי אי שם בסוף שנות השמונים ביקב רמת הגולן ומאז פועלת בענף  בתפקידי ניהול ושיווק. כיום משמשת כסמנכ"לית שיווק ויצוא ביקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית. לאורך השנים אני נהנית לשלב בין מקצוע לתשוקה. אני חיה, נושמת ולוגמת יין. מבקרת באזורי יין בארץ ובעולם, פוגשת אנשי יין, בעלי יקבים ומזקקות, טועמת, חוקרת ובעיקר מתחברת לאנשי ונשות היין. לחיים.

 

איפה היה הטיול יין האהוב והזכור ביותר שלך?

היו לא מעט טיולים באזורי יין אשר זכורים לי, אך הביקור האחרון באזור ה MOSEL בגרמניה בשנת 2015 היה מיוחד. את הביקור "תפרה"  רנה זלצמן, מבעלי חברת זג יינות. שלושה ימים באחד מאזורי היין הקסומים שקיימים. יקבים, מסעדות, אנשים חמים ויינות מצויינים..

גולת הכותרת של הטיול היתה ביום הרביעי לפנות בוקר. 

הגעתי ליקב HEYMANN LOWENSTEIN, קיבלתי כפפות ומזמרה ול...כרם, ליום האחרון של בציר ענבי ה SPATEBURGONDER . הטמפרטורה בחוץ שתי מעלות מתחת לאפס, חשוך וערפילי ואני וקבוצת  צעירות וצעירים ממספר מדינות שהגיעו לבצור בהתנדבות., בוצרים. בציר ידני סלקטיבי. כל אשכול מקבל טיפול אישי. ניקוי הגרגרים הפגומים ולסל. 

כשעלה האור והערפל נמוג מעט, נגלה לעיניי נוף מרהיב ביופיו. שורות, שורות של גפנים שאת קצותיהן לא רואים ולמטה משתרע לו כפר רדום ופסטורלי. החיים בתמונה.

בערב, התכנסנו במרתף היקב של ריינהרד לובנשטיין לחגוג את יום הולדתו. ערב מרגש עם יינות נדירים משנות השבעים, שמונים והתשעים של המאה הקודמת. 

 

מה לדעתך גרם לו להיות כל כך מיוחד ובלתי נשכח?

החיבור לאנשים. הבציר. 

 

מה הופך את היינות מאזור זה לכל כך מיוחדים?

יינות הריזלינג מהאזור מתאפיינים במינרליות חומציות גבוהה, ניחוחות וטעמים מעודנים. רילינג במיטבו.

 

יין אחד שטעמת שחקוק לך בזיכרון ולמה?

אהבתי מאד את היינות של ניק ווייס סנט אורבן ובעיקר את יין Alte Reben Saarfeilser 2014. לא בטוחה למה.




המלצות
פוסטים קשורים
  1. שותים ים תיכוני מאת רייצ'ל מונטיפיורי   עד לא מזמן יינות ים תיכוניים היו חולקים מדף מפוקפק ומאובק בחנויות היין הבינלאומיות. היי‍‍נות הישראלי‍‍ם אפילו לא זכ‍‍ו לשבת לצד חבריהם הים תיכוניים במדף התחתון, אלא נשכח‍‍ו אי שם במדף היינות הכשרים (הרי יין ישראלי
  2. שאלון היין של פאנקו עם יערה אלפסי ביאדגלין שאלון היין של פאנקו והפעם עם יערה אלפסי ביאדגלין מיקב הר אודם
  3. איזה יין מתאים לאוכל אסייתי? רייצ'ל מונטיפיורי   למומחי היין שרכשו את ההשכלה שלהם בגוון‌‌ ‌‌אירופי‌‌ קלאסי‌‌, לפתח‌‌ אינסטינקט‌‌ להתאמת היין לאוכל‌‌ כאשר ‌‌מונחת‌‌ על  השולחן ‌‌מנת&nbs
  4. ה‍‍התחממות הגלובאלית והיין שאנו שותים‌ מאת רייצ'ל מונטיפיורי בחקלאות, גידול ענבים וייצור‌‌ ‌יין בפרט, כל ניואנס ושינוי בשטח יבואו לידי ביטוי‌‌ מפאת‌‌ ‌‌רמת ‌‌רגישות‌‌ ‌‌גבוהה ביותר‌‌ ‌‌לשינויים. ‌‌ שינוי&n
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות