שאלון היין של פאנקו עם ששון בן אהרון

 
 

שיחה עם ששון בן אהרון, יינן ראשי ביקב מוני.

עבד בין השנים 1988-1995 במכון הישראלי ליין, כרכז מקצועי בתחום מחקר ופיתוח הגפן והיין.

משנת 1995 ועד 2001 היה היינן הראשי ביקב אפרת.

ליקב בנימינה הגיע בבציר 2001. מאז בציר 2002 הוא שימש יינן ראשי של היקב ובמרץ 2012 מונה גם למנהל היקב.

באמצע 2014 עבר לכהן כיינן הראשי ביקב מוני ובנוסף הוא היינן הראשי של יקב Five Stones (משנת 2014).

 

 

מה שמך המלא?

ששון בן אהרון

מה היה המפגש הראשון שלך עם עולם היין?

בגיל 21, שתיתי יין עם אבא שלי.

מה גרם לך להתאהב בעולם היין?

סקרנות לשימוש בכל החושים

ספר לי קצת על על עצמך... (איפה למדת עבדת/ ומה מעשייך כיום)

יינן, אחרי 25 שנות בציר, בעל תואר ראשון במחלקה למדעי הטבע ותואר שני בתחום הכימיה של היין מהפקולטה לחקלאות ברחובות. כיום עובד כיינן ראשי ביקב מוני.

משמש בין היתר כיועץ מקצועי ליקבי בוטיק וכן מרצה בתחום היין.

שופט יין בתחרות היין הבינלאומית Terra Vino.

 

איפה אתה רואה את עצמך 5 שנים מהיום? 

ממשיך לייצר יין ולגרום להנאות אנשים.

ציין דבר שמייחד אותך ואת הדרך שלך/ היינות שלך?

אני משתדל לבטא ביינות שלי את מה שמגיע מן הכרם, יינות אלגנטיים המביאים לידי ביטוי את זני הענבים.

מה אזור היין האהוב עלייך בעולם?

איזור סנט אמיליון בצרפת

איזה יין היית לוקח לאי בודד ולמה?

יין קינוח, בציר מאוחר, סוטרן.. להמתיק את היום.

משפט מחץ לסיום?

כוס יין אחת טובה משכיחה את תלאות היום.

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות