הכירו את מולי - אלכוהול מקומי ממתכון סודי

 
 

 

MOLI הוא בית למשקאות משכרים בראשותם של אייל דרורי וגל ארזי שחרטו על דגלם ייצור אלכוהול מקומי כפי שטרם ראיתם. אל קולקציית המשקאות המפוארת שלהם מצטרף בימים אלה משקה חדש ומעורר סקרנות שזכה לשם "ורמיד" בזכות שילוב של תמד, יין דבש קדום עם וורמוט המיוצר בין השאר, גם מלענה מקומית. כמו שאר המשקאות של MOLI, המשקה האלכוהולי החדש מיוצר ממתכון סודי שמורכב מחומרי גלם שלוקטו במדבר יהודה ושלושה סוגי דבש שונים מהרי הגלבוע.

 

"ורמיד": שילוב מסעיר של תמד (יין דבש) וורמוט מליקוט מקומי

התמד הוא ככל הנראה המשקה האלכוהולי הקדום בעולם ששורשיו הולכים אחורה עד שנת המאה ה-15 לפנה״ס. כמו הרבה משקאות אלכוהוליים, גם הוא הומצא במקרה על ידי האדם הקדום כאשר הדבש שנשמר בנאדות עור או בגזעי עצים חלולים, תסס בעזרת שמרים טבעיים. התמד בעברית או MEAD בלעז, מוזכר בתנ"ך ועשה כברת דרך מהמזרח התיכון ועד לארצות הסלביות הקרות ולממלכות הויקינגים בסקנדינביה. הורמוט לעומת זאת, נולד באיטליה ולו היסטוריה לא פחות מפוארת. הכנתו נחשבת לאמנות עתיקת יומין שדורשת עמידה בתקנים איטלקיים המחמירים. השימוש בלענת המדבר המקומית מקנה לוורמוט של MOLI זהות נבדלת ומקומית.

 

 

היינן אייל דרורי חבר לגל ארזי, המגיע מרקע ארוך שנים בתחום האירוח והאלכוהול, ויחד הם הקימו את המותג -MOLI בית למשקאות משכרים, שמייצר כיום משקאות אלכוהוליים ממתכונים מקוריים ששמים דגש על חיבור להיסטוריה, וזני צמחים מקומיים. חזונם של השניים הוא להימצא בחזית היצרנות האריטיזנלית, עם משקאות שעומדים בסטנדרטים בינלאומיים ומפארים את חומרי הגלם המקומי, לצד מומחיות ומיומנות הכנה איכותית. כיום, יש לשניים נבחרת משקאות שהם מייצרים בעצמם מליקוטים מקומיים, ובה קולקציית ורמוט בשם Vedetta 52 ושני ביטר אפרטיף ארומטיים במהדורות מיוחדות.

גל: "אנחנו אוהבים פשטות, היה לנו חשוב ביצירת המשקאות שקודם כל הם יהיו טעימים לבד או על קרח ומצד שני שיתאימו ויחמיאו לכל המשקאות "הקלאסיים" שמשתמשים במשקאות מהז'אנרים האלה. הנה כמה המלצות ששווה לנסות בבית":

ורמוט ביאנקו עם טוניק ופרוסת תפוז זה דרינק המאה! פשטות כבר אמרנו?

ורמוט יבש עובד מעולה עם סודה ונענע.

ורמוט רוסו עם ג'ינג'ר אייל/ביר ופרוסת לימון.

 

לביטר אפריטיף קיץ תוסיפו קצת טוניק ואתם מסודרים.

הביטר אפריטיף אביב הולך מצויין עם ג'ינג'ר ביר.

 

ה-ורמיד עם יין לבן מבעבע, בענינו זה ה"אפרול שפריץ" החדש.

 

עוד שילובים מנצחים:

 

ביטר קיץ ו-ורמוט רוסו עם ג'ין. התוצאה, נגרוני ישראלי טעים בטירוף!

ביטר אביב עם רום כהה/מתובל וג'ינג'ר ביר, גרסה מעולה ל-dark & stormy.

 

לחיים!

המלצות
פוסטים קשורים
  1. מתכון לאמריקנו שבוע הקוקטיילים בפאנקו - מתכון לאמריקנו
  2. מתכון לוודקה מרטיני שבוע הקוקטיילים בפאנקו - מתכון לוודקה מרטיני
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות