פאנקו

יין אורגני- זה רק טבעי

אם כשאתם שומעים את המונח "יין אורגני", עולה לכם אסוציאציה של חבורת היפים המתסיסים את היין תוך כדי סשן של ויפסנה, אז יש לנו חדשות בשבילכם.

https://www.paneco.co.il/wine_tasting_paneco35% מהאירופאים שותים יין אורגני, ומספר הכרמים והיצרנים האורגניים זינק ב20% רק בשנה האחרונה. בכלל, לא תמצאו חלקת גרנד קרו בבורגון שלא מתהדרת בכורמות אורגנית כחלק מהכבוד הגדול שרוכשים המגדלים לחלקותיהם היקרות מפז.

הכורמות האורגנית התפתחה בתחילת המאה ה-20 לאחר שמגדלים ראו כי הריסוסים והדשנים הכימיים גרמו לירידה באיכות הגפנים, למחלות ולירידה משמעותית בפוריות האדמה.

כרמים אורגניות של יקב פילסטרי באיטליה, העשביה והצמחיה שבין השורות מאפשרת חלוקה של חומרי הגנה עם הגפן, והזמנת חרקים ובעלי חיים שעוזרים למנוע מחלות.

(כרמים אורגניות של יקב פילסטרי באיטליה, העשביה והצמחיה שבין השורות מאפשרת חלוקה של חומרי הגנה עם הגפן, והזמנת חרקים ובעלי חיים שעוזרים למנוע מחלות)

בעצם, אם אתם נותנים לצמח קמח( חנקן), ביצים( אשלגן) וסוכר( זרחן), אתם מאכילים אותו... ניחשתם נכון, רק עוגות! עכשיו תתארו לעצמכם באיזה מצב גופני הייתם אתם על דיאטה של עוגות בלבד 😊

כדי שהגפן לא תרגיש בודדה ומבודדת מהטבע, המגדלים האורגנים שותלים לצידה צמחים מגוונים, מפזרים קומפוסט שמעשיר את האדמה ומאפשר לגפן לחלוק מגוון גדול של חומרי הזנה, ובנוסף מזמינים מגוון של חרקים ובעלי חיים שעוזרים למנוע מחלות.

בעצם, הכורמות האורגנית מנסה, בעזרת הטכנולוגיה, להחזיר את האיזון שקיים בג'ונגל פראי ובתולי.

זה רק טבעי, כשהגפן מחוברת לסביבתה הטבעית (צמחייה, בעלי חיים, ומיקרו-אורגניזם בקרקע)  המושג "טרואר"* נהייה עוד יותר משמעותי בהקשר של ענבים בריאים ועשירים בטעמים ומרקמים.

זה רק טבעי שהיינן האורגני ישתמש בשמרים הטבעיים שעל קליפת הענבים (ולא בשמרים תעשייתיים) בכדי להתסיס את התירוש ליין, דבר שיבטא את הייחודיות של שנת הבציר, וינסה לצמצם את השימוש בחומרים העלולים לפגוע באיזון הרגיש שהגיע עם הענבים.

(כרמים אורגניות של יקב אמסטוולה שבדרום איטליה. חווה אורגנית שנטועה בצורת גלים כאשר בין שורות הכרמים גדלים מגוון של צמחים, ולצידן גם נטיעות של עצי זית.)

אבל איך יודעים שזה באמת אורגני?

להלן טבלה שמסכמת את תוויות  ההסמכה ליינות אורגניים בעולם, עם נתוני אחוז הכרמים תחת גידול אורגני (לא כולל כרמים בתהליך מעבר של 3 שנים), וכמויות מותרות של שימוש בגופרית דו חמצנית (2So) בתהליך הייצור.


זה רק טבעי שבט"ו בשבט, חג האילנות, תוצרת הטבע ואיכות הסביבה, נחגוג עם כוס יין אורגני היישר מהטבע...

חג שמח ולחיים!

 למגוון היינות האורגנים של יקב פילסטרי ואמסטוולה לחצו כאן




לערב טעימות יינות אורגנים איטלקיים לחצו כאן

*טרואר- מכלול הגורמים הסביבתיים המשפיעים על הגפן ואיכות הענבים לדוגמא: הרכב הקרקע, אקלים, הגורם האנושי. מדובר הרבה בעולם היין בהקשר של פוטנציאל איכות של איזור גידול ספציפי.

מחפסים מתנה מיוחדת? הכנסו למגוון מתנות כדי לראות את מבחר המתנות שיש לנו להציע לכם