יתיר הר עמשא

Yatir Har Amasa
מק״ט
76-10749
‏115.00 ₪
 
750 מ"ל | מחיר ל- 100 מ"ל - ‏15.33 ₪
אזל מהמלאי
100% מתוך 34 היו רוכשים שוב

*התמונות להמחשה בלבד

סקירה מהירה

יין אדום יבש המורכב מבלנד של 50% ענבי קברנה סוביניון, 30% ענבי שיראז, 14% פטי ורדו ו-6% מרלו. היינות מהכרמים השונים התבגרו בנפרד במשך שנה בחביות עץ אלון לפני יצירת הבלנד הסופי, אשר התיישן ביקב במשך שנתיים נוספות. יתיר הר עמשא ניחן בצבע ארגמני יפהפה, ארומה פירותית בעלת תווים מעושנים ומתובלים, וגוף בינוני. הוא מומלץ ביותר לליווי מנות בשר, קדירות עשירות ונתחים עסיסיים. מומלץ להגשה בטמפ' 18 מעלות.

דבר המומחה

יקב יתיר נוסד בשנת 2000 באזור תל ערד ויינות היקב שווקו לראשונה ב-2004 .כרמי יקב יתיר נטועים על גבי מדרונות בלב יער יתיר, היער הנטוע הגדול ביותר בישראל, המתנשא לגובה של עד 900 מ' מעל פני הים וממוקם מספר דקות נסיעה מהיקב. זני הענבים הנטועים נהנים מתנאים אידיאליים לגידול ענבי יין. ההר והצומח של השמורה והר עמשא נושקים ליער יתיר ולכרמים, ומהווים מפגש ייחודי בין אזור ההר והמדבר, השלג והשמש, הסלע והאדמה, המייצגים את אופי יינות היקב. משם נגזר שם היין.

מידע חשוב
כשרות יש
נפח הבקבוק 750.00
יקב יתיר
מדינה ישראל
אפלסיון יתיר
זני ענבים קברנה סוביניון, מלבק, קברנה פרנק, פטיט וורדו
מידת יובש יבש
פיקוק שעם
מותג יתיר
סוג יין אדום
סוג משקה יין
התאמת אוכל בשר על האש, קרפצ'יו בשר, רוטב בשר
שנת בציר 2020
טמפרטורת הגשה: 18°
מתאים עם
בשר
בשר ברוטב עשיר
קרפצי'ו

חורף קר,כמות גשם ממוצעת. חודש מרץ קר וגשום מהרגיל. אביב קיצוני, אח"כ שרב בפריחה שהפחית את היבול. הבשלה רציפה ואיכותית, סהכ בציר מעט מאוחר מהממוצע.

  • בעין
    ארגמן עמוק
  • באף
    בניחוח עשיר ובטעם המשלב עוצמה עם אלגנטיות ורעננות
  • בפה
    פטל בשל, מעט עשן ותבלינים, טעמו פירותי, משלב בשלות ורעננות
 
 
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות