אמפורה מד וויט

Amphorae Med White
מק״ט
76-13135
‏85.00 ₪
 
750 מ"ל | מחיר ל- 100 מ"ל - ‏11.33 ₪
במלאי
יין לבן רענן המאופיין בניחוח עדין של פריחה ואגסים. בחיך ניתן להבחין בטעם עדין של משמש טרי, הדרים וחריפות מרומזת של ג’ינג’ר
מידע חשוב
כשרות אין
נפח הבקבוק 750.00
יקב אמפורה
מדינה ישראל
אזור מורדות הכרמל
זני ענבים ויונייה
מידת יובש יבש
סגנון היין פירותי ועסיסי, לבן
אחוז אלכוהול 12.50%
פיקוק שעם
Vegan Friendly טבעוני
מותג אמפורה
סוג יין לבן
סוג משקה יין
התאמת אוכל גבינות קשות, סושי ודגים נאים
טמפרטורת הגשה: 7-14°
מתאים עם
גבינות קשות
סושי

קרא עוד אודות אמפורה

מורדות הכרמל

יקב אמפורה הוקם בשנת 2000 על ידי גיא רילוב והיינן גיל שצברג. ייצור היין נעשה בתחילה בסככה בחוות מקורה, ולפני מספר שנים עבר למבנה אבן מרשים ומרווח שהוקם באזור הכניסה לחווה. בבניין החדש והיפהפה נמצאים אזור הייצור של היין וכן מרכז המבקרים מאיר העיניים של היקב. בשנת 2008, בשיתוף עם גיא רילוב, רכשה את היקב משפחת דובוב. נופי הבראשית בהם שוכן היקב הילכו עליהם קסם והשתלבו באופן מושלם עם אהבתם לארץ וליין. מאז, הוטמע ביקב תהליך התחדשות ושיפור מתמיד. כרמי איכות ניטעו באזורים ייחודיים בארץ, ידע וטכנולוגיות עילית שולבו בתהליכי הייצור של היין, ומעל הכול – נבנה צוות מקצועי ומנוסה, בראשותו של היינן ד”ר ארקדי פפיקיאן. מתוך שאיפתו לשלמות וליצירת סטנדרטי איכות בקנה מידה עולמי, גייס היקב את יועץ הייננות החשוב והמוערך בעולם, מר מישל רולאן. כבעלים של עשרה יקבים ויועץ לעשרות יקבים במדינות רבות, נחשב מר רולאן לאחד מאנשי המפתח של תעשיית היין העולמית, בעל פרספקטיבה בינלאומית יוצאת דופן ומפורסם במגע הקסם שלו באיזון ובליטוש יינות איכות. בשנת 2016 היינן מעיין קושיצקי מצטרף ליקב אמפורה ומחליף את היינן ארקדי פפיקיאן. קושיצקי מגייס צוות ייננים צעיר שיעבוד תחתיו בהפקת יינות היקב. ב-2016 ד”ר יובל סמואל נכנס כשותף פעיל ביקב ומאז משמש כמנכ”ל החדש של היקב. ד”ר סמואל הוא בעל רשת המרפאות הווטרינריות אשר נושאת את שמו. בשנים האחרונות הרחיב את עסקיו לתחום הנדל”ן, הייעוץ העסקי ועתה הוא נכנס לענף היין.
בבחירת הכרמים של יקב אמפורה הושקעה ומושקעת מחשבה רבה. הגידול נעשה בתנאים מגוונים, תוך הקפדה מירבית על יצירת חלקות בעלות מאפייני איכות ובידול מקסימליים, אשר מייצגים בצורה המיטבית ביותר את מאפייניו של כל כרם. זן הענבים הנטוע, הקרקע והאדמה, גובה הנטיעה, המיפנה אל השמש, כמות המשקעים וניקוז המים, מבנה הכרם ונוף גידולו – כל אלה יוצרים את הבידול הייחודי לכל חלקת כרם. שלל פרמטרים אלה הם הפירוש הקרוב ביותר למונח הצרפתי “טרואר”. כרמי היקב מפוזרים במספר אזורים בארץ, תוך מיקוד באזורי היין האיכותיים והמבטיחים ביותר לגידול כרם יין: במורדות הצפוניים של רמת הגולן, בצפון עמק קדש שבגליל העליון, וכן בפסגות שבהרי יהודה. הכרמים נטועים בגובה רב, נהנים מאקלים קריר, אשר מתאים לגידול ענבי איכות ומשקפים את שאיפת יקב אמפורה לייצג ולבטא ביינותיו פסיפס עשיר ומגוון של טרואר ישראלי עילי. תהליך גידול כרם היין אינו נפסק בבחירת מקום הכרם, מבנה הנטיעה וטיפוח הכרמים, אלא ממשיך בבציר סלקטיבי, אשר בוחן את איכות הענבים עשרות פעמים במהלך תקופת הבציר. לעתים מתחייב בציר רב פעמי באותה חלקת כרם, במטרה להפיק את המיטב מענביה וסוג הקרקע המשתנה.
  • בעין
    צהוב ירקרק
  • באף
    ניחוחות של אגסים ופריחה
  • בפה
    משמש טרי, הדרים וחריפות מרומזת של ג'ינג'ר
 
 
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות