כל האמת על מערכת היחסים בין יין לגבינה

 
 

גבינה ויין- חתונה משמיים, לא כך?

רייצ'ל מונטיפיורי

מסתבר שכבר לפני מאות שנים הבינו שיין וגבינות הולך טוב יחד.

גם גאוגרפית, הרבה גבינות ויינות "נולדו וגדלו"  באותם האזורים ומשם חלק מההתאמות נחקקו בסלע. 

לא רק ההיסטוריה תומכת בזיווג האלוהי הזה אלא גם המדע!

 

 

המדענים סבורים כי מזונות משני קצוות ספקטרום הטעם יוצרים לעתים קרובות תחושת טעם נעימה, שמעוררת אותות "להתאמה טובה" בתודעה שלנו. יין וגבינה יחד גורמת לתחושת מילוי חך האולטימטיבית.

עוד מחקר שנעשה בשנת 2016, ראה שאכילת גבינה תוך כדי שתיית יין יכולה למעשה לשפר את החוויה שמקבלים מהיין עצמו. 

במהלך שתיית היין, הנבדקים קיבלו גבינה לדגימה והתבקשו לדרג את התחושות שקיבלו לאורך כל החוויה. ארבעה זני ענבים הוערכו עם ארבעה סוגי גבינות, ולמרות המגוון הרחב הזה של שילובים אפשריים, כל הנבדקים הצביעו על כך שחוויתם השתפרה מאכילת גבינה. 

אז גם ההיסטוריה וגם המדע מאחורינו, מה שנותר הוא להחליט איזה יינות נתאים לפלטת הגבינות שלנו?

יין וגבינה שגדלים ביחד הולכים ביחד

זו יכולה להיות חוויה כיפית ומלמדת לנסות להתאים יין וגבינה שמגיעים מאותם האזורים. לעתים קרובות היינות והגבינות הללו מיוצרים יחד וכתוצאה מכך נוצרים כמה התאמות "מלידה". דוגמא מעולה לכך היא גבינת המנצ'גו ויין גראנאש אדום מספרד  , או סובניון בלאן נמרץ לצד גבינת עיזים מעמק הלואר. 

לכו על הקו המנחה של להתאים גוף לגוף

יינות בעלי גוף מלא ו-% אלכוהול גבוה יחמיאו לגבינות מיושנות ועוצמתיות. כמו לדוגמא קברנה סובניון עם צ'דר מיושנת. רמת השומן עולה בגבינה שמיושנת ובשל כך עושה נפלאות לטאנינים העזים ביין. 

יינות בעלי גוף אלגנטי וקל יותר יחמיאו לגבינות מעודנות יותר. כמו לדוגמא פינו נואר עם גבינת גרוייר. 

ומה לגבי המסריחות שבחבורה? גבינות כחולות מסריחות (ואהובות) הולכות נהדר עם יינות בעלי מתיקות כמו ריזלינג, גוורצטרמינר או פורט. אפשר לומר שהמתיקות מאזנת את המסריחות

התאמה נהדרת היא גבינת סטילטון מאתגרת עם יין פורט. תסמכו עלינו, שילוב זה, זה קינוח אלוהי בסוף ארוחה. 

 

שלא ינזל לכם! מה באמת נתאים עם גבינות קרמיות ונוזליות, כאלה שמלכלכות לנו את הקרש הגבינות?

יינות מבעבעים תהיה בחירה מצויינת. החומציות הגבוהה של היין המבעבע חותכת ומאזנת את הקרמיות העשירה של הגבינה. עם הברי האהובה תתאימו מבעבע כמו קרמון דה בורגון.

 

גם לטבעונים יש פלטת גבינות, אז מה שותים?

גבינות טבעוניות הן בעלות שומניות נמוכה בהרבה מגבינות מהחי, בנוסף הן יותר עדינות ופחות מלוחות. אז נלך על הכלל של להתאים גוף לגוף, נבחר ביינות קלילים יותר, רעננים יותר. כמו אסירטיקו יווני או פינו גריג'יו איטלקי. 

גבינות ויין זה דרך חיים, לא חייבים אירוע מיוחד שמצריך לקנות את כל מקרר הגבינות במעדניה, אפשר גם להוציא גבינה או שתיים שקניתם שבוע שעבר ולפתוח בקבוק יין שעלה 50 שקל ופשוט להתענג.

 

 

 

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות