סקירה מהירה
זהו דג'יסטיף איטלקי מר, הנחשב למר מסוגו ובעל טעם נרכש, שאינו מתאים לכל אחד. עם זאת, הוא עדיין נחשב לאחד הדז'יסטיפים הפופולריים ביותר בעולם, הודות לסגולותיו שמסייעות בתהליך העיכול, במיוחד לאחר ארוחה כבדה. פרנה ברנקה יוצר לראשונה ב-1845 ומורכב מקרוב ל-40 רכיבים בוטניים בהם אלוורה, זעפרן, שורש ג'נטיאן ועוד.
דבר המומחה
לפרנה ברנקה ניחוחות שנויים במחלוקת, המזכירים מעט ריח של תרופות. הטעמים מרים ומורגשת חריפות עדינה של מנטה, לצד תווים של פירות הדר. הסיומת ארוכה ויבשה ולכן מומלץ לשתות פרנה ברנקה קפוא ונקי, בכוס שוט. אפשר להגיש גם בתוספת קרח, עם קולה (המעדנת מעט את המרירות) ואף כתוספת לאספרסו, לקשוחים בינינו.