שיכורים מאהבה: מה משותף בין אלכוהול להורמון ההתאהבות?

 
 

מחקר שפורסם לאחרונה טוען כי לאלכוהול ואוקסיטוצין (AKA "הורמון האהבה") יש השפעה דומה על ההתנהגות.

 

 

אוקסיטוצין הוא הורמון המקושר לאהבה, חיבוקים וכמעט כל הדברים האינטימיים. הוא משחק תפקיד חשוב בקשר אימהי והוא גם מולקולת המפתח בתגובה שלנו לפרטנרים רומנטיים. כאשר אנחנו מקבלים את האוקסיטוצין כתוצאה מרגע אינטימי, ההורמון מדכא אזורים במוח האחראיים לדרך בה אנו תופסים רגשות של מתח, עכבות וחרדה.

נשמע לכם מוכר? זה מה שגרם לחוקרים מבית הספר לפסיכולוגיה של אוניברסיטת בירמינגהם לבדוק את הקשר בין אלכוהול להורמון האהבה.

 

אחד המדענים אמר: "חשבנו שזה יהיה אזור ששווה לחקור, אז השווינו בין מחקרים קיימים להשפעות של 2 הדברים והיינו המומים מכמה הן דומות אחת לשניה". החוקרים השוו את ההשפעות של ההורמון והאלכוהול על נבדקים ומצאו כי ההשפעות אכן דומות בצורה מפתיעה.

 

הוא הוסיף כי "נראה שהם מכוונים לקולטנים שונים במוח אבל גורמים לתופעות דומות בחלקים שונים במוח. אזורים אלה שולטים בדרך בה אנו תופסים לחץ או חרדה, במיוחד במצבים חברתיים כמו ראיונות עבודה או אפילו כשאנחנו מנסים לאזור אומץ להתחיל עם מי שאנחנו מעוניינים בו/בה. צריכה של אלכוהול או של אוסיטוצין יכולה לגרום למצבים האלה להראות פחות מפחידים.

 

עם זאת (תמיד יש עם זאת), אם אי פעם התעוררתם בשבת בבוקר עם כאב ראש וזכרונות מטושטשים או מביכים מאתמול בלילה, אתם בטח יודעים שאלכוהול הוא לא סם פלא – וגם לא אוקסיטוצין. המחקר מצא גם את ההשפעות השליליות של ההורמון ושל האלכוהול הן גם דומות. שני החומרים יכולים להפוך אותנו לתוקפניים יותר ופחות חברותיים כלפי אנשים זרים ולכן צריכה מוגברת של כל אחד מהם אינה חיובית.

 

אז שתו (ותאהבו) באחריות!

                                                   

 

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות