יום הג'ין וטוניק הבינלאומי וכל מה שהשילוב הזה מציע

 
 

ג'ין וטוניק הם שני משקאות שקשה לדמיין אותם בנפרד האחד מהשני. מדובר, ככל הנראה, בדרינק הנפוץ והפופולרי בעולם, שמצליח להיות מצד אחד קל מאוד להכנה ומצד שני מענג מאוד לשתייה עם שלל אופציות לשדרוג וגיוון. עם השנים, החלו לחגוג ברחבי העולם ימים שמציינים את הדרינק הזה, וחוגגים את ההכנה והשתייה שלו. אז מתי חוגגים את יום הג'ין וטוניק הבינלאומי, מאיפה הגיע הדרינק הזה, ואיך תכינו לעצמכם את המתכון המושלם? צוות פאנקו כאן בשבילכם עם כל המידע.

על הג'ין ועל הטוניק, על המר והמתוק

לפני שמדברים על השילוב בין ג'ין וטוניק ועל אירועי יום הג'ין וטוניק הבינלאומי, רצינו לספר לכם קצת על ההיסטוריה של שני המשקאות האלה. נתחיל בג'ין - משקה אלכוהולי חסר צבע המופק באמצעות התססה וזיקוק של דגנים, הג'ין נחשב משקה "קשה" לשתייה ולכן נדיר מאוד לראות אנשים (אמיצים) השותים אותו "נקי" בניגוד למשקאות חריפים אחרים, לא ממש ידוע מתי התחילו לייצר ולהכין אותו. ידוע שהג'ין הראשון יוצר בהולנד, על פי ההערכה על ידי מדען בן המאה ה-17 בשם סילביוס, שחיפש טיפול להפרעות בתפקודי כליות. במאה ה-18 הגיע הג'ין לאנגליה לראשונה, ובמאה השנים שעברו מאז הפך למשקה פופולרי באופן חסר תקדים. מסבאות שלמות נפתחו אך ורק בשביל ג'ין, וכל זה עוד לפני שהתחילו לערבב את המשקה האלכוהולי החזק הזה עם טוניק.

נעבור לטוניק – מי טוניק יוצרו לראשונה עבור חיילים מערביים שנשלחו להודו ולמזרח אסיה, במטרה להגן עליהם מפני הדבקה במלריה. בטוניק יש כינין, אותו צמח שמשמש כיום גם לתרופות נגד מלריה ולמניעתה. את מי הכינין המרים ערבבו עם סוכר ועם מי סודה, וכך נוצרו מי הטוניק שאנחנו מכירים.

 

אז מתי התחילו לערבב את הג'ין והטוניק, ואיך השילוב נהיה כל כך פופולרי?

אותם חיילים שעבורם יוצרו לראשונה מי הטוניק, היו גם הראשונים לערבב את הטוניק עם הג'ין שנחשב פופולרי מאוד באותה תקופה – תחילת המאה ה-19. החיילים נהנו לשתות ג'ין, ושתיית טוניק הייתה נחוצה להם להגנה מפני מחלת המלריה. כשחזרו לאדמת מולדתם, הפכו את הקוקטייל הזה לאחד הפופולריים ביותר בבריטניה. משם, דרך האהבה למשקה ודרך יצירות תרבות רבות כמו ג'יימס בונד ומדריך הטרמפיסט לגלקסיה – הפך הג'ין וטוניק למשקה בעל פופולריות עצומה בעולם כולו. שיא הפופולריות הזו מגיע כנראה היום, כשג'ין וטוניק הוא לא רק משקה אהוב במיוחד במסיבות, חתונות, אירועים ואפילו סתם להכנה בבית, אלא גם זוכה לימים בינלאומיים בהם חוגגים אותו במיוחד.

 

 

 

יום הג'ין וטוניק הבינלאומי – חגיגה עולמית של קוקטייל חלומי

ישנם 2 ימים שנחשבים כיום הג'ין וטוניק הבינלאומי. הראשון בהם והמרכזי בהם הוא ה-9/4 בו חוגגים את יום הג'ין והטוניק באירופה כולה ובמיוחד בצפונה. בחלקים אחרים בעולם חוגגים את יום הג'ין והטוניק הבינלאומי ב-19 באוקטובר דווקא. גם ב-9 באפריל וגם ב-19 באוקטובר ניתן למצוא במקומות רבים בעולם חגיגות גדולות של ג'ין וטוניק, מבצעים על הקוקטייל בברים ובפאבים, ואוהבי ג'ין וטוניק שבוחרים לחגוג את היום הזה עם כוס מרעננת של קוקטייל בבית.

 

מתכון לג'ין וטוניק שלא תוכלו לטעות איתו

אם גם אתם רוצים לחגוג את יום הג'ין והטוניק או סתם כך להתענג על הקוקטייל הכיפי, לפניכם מתכון פשוט וקל להכנה:

מצרכים: כוס מלאה בקרח, 60 מ"ל ג'ין איכותי, ¾ כוס מי טוניק,

חשוב שיהיו קרים ומוגזים היטב – לא להשתמש בטוניק שהיה פתוח בחוץ זמן רב.

2 פרוסות לימון, 2 רצועות מלפפון חתוך לאורך, ניתן להוסיף גם טימין/ מרווה, כוכבי אניס לתוספת אורומות.

ההכנה: ראשית יש להכניס לכוס את הקרח ואת רצועות המלפפון. לאחר מכן יש למזוג פנימה את הג'ין, ורק אחריו את הטוניק – יש לפתוח את בקבוק הטוניק מיד לפני המזיגה בכדי לא לאבד גזים. להכניס פרוסת לימון אחת למשקה, ובשנייה להשתמש בכדי לקשט את שפת הכוס.

באופן כללי ניתן לשדרג את הג'ין בדרכים רבות ולהוסיף אליו שלל פירות טריים, תבלינים או סירופים ומחיות להמתקת המשקה וטשטוש המרירות.

 

את הג'ין עבור הג'ין וטוניק שלכם כדאי לקנות רק בפאנקו. עם מגוון בקבוקי הג'ין המדהימים שלנו תוכלו להרשים את האורחים במסיבה הבאה שלכם ולהכין להם קוקטייל משובח. עכשיו, אתם כבר בוודאי יודעים איך לעשות זאת!

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות