- SALE כל המוצרים
- אלכוהול כל המוצרים
- יין כל המוצרים
- בירה כל המוצרים
- קוקטיילים כל המוצרים
- מתנות ומארזים כל המוצרים
- אלכוהול לאירועים כל המוצרים
- אקספרס כל המוצרים
- במיוחד בשבילך
בשלב הזה, אנחנו כבר לא צריכים לספר לכם שויסקי זה יותר ממשקה אלכוהולי, אלא תרבות שלמה. בשונה ממשקאות אלכוהולים כמו בירה או וודקה, הויסקי בגלגולו הנוכחי אינו משקה עממי, אלא משקה שמומלץ ללגום אותו כחלק מחוויה שלמה. אז אחרי שמצאתם את הויסקי הכי נכון עבורכם, את החברה המושלמת ואת האווירה הנכונה (מוזיקה ותאורה), הנה כמה אביזרים וטריקים שיהפכו את חוויית הויסקי שלכם למושלמת.
יצא לנו לפגוש אנשים שאוהבים לשתות את הויסקי שלהם מתוך ספל, אבל אם אתם רוצים לעשות את זה כמו שצריך אנחנו ממליצים שתשתמשו בכוס ויסקי אמיתית.
כוס שעושה כבוד למשקה הענברי ומוציאה ממנו את המיטב. כאשר בוחרים כוס לויסקי עומדות בפניכם כמה אופציות 'תקניות'. אם אתם באמת רוצים לדקדק ולשתות את הויסקי שלכם בכוס שמרבית המומחים מסכמים שהיא הכוס המתאימה ביותר לויסקי, תבחרו בכוס גלנקיירן ( Glencairn whiskyglass). הכוס הזו עוצבה במיוחד באופן שיוביל את הארומה של הויסקי ישר אל הנחיר שלכם.
אם מקדם האנינות שלכם נמוך יותר אך אתם עדיין מעוניינים בחוויית ויסקי כהלכתה, אין שום בעיה שתסתפקו בכוס לואו-בול (Lowball), המכונה גם 'כוס אולד פאשן'. מדובר בכוס זכוכית נמוכה יחסית בעלת בסיס רחב שגם היא אידיאלית ללגימת מנת ויסקי של 300 מ"מ.
ההכרה שקרח משפר את טעמו של הויסקי היא הכרה עתיקה שלאחרונה אפילו נמצא לה תיקוף מדעי. אך לקרח יש תכונה מעצבנת. הוא נמס מהר ובכך מדלל את הויסקי במים, מה שהרבה חובבי ויסקי ממש לא אוהבים. הפתרון לבעיה הזו מגיע בדמות אבני קירור מיוחדות שניתן להקפיא ולהוסיף לויסקי במקום קרח. זה נראה כמו קרחו משמיע את צליל השקשוק האהוב והמרגיע של קוביות קרח שמשייטות בויסקי ומתנגשות בדפנות הזכוכית של הכוס. בנוסף לאבני ויסקי סטנדרטיות, ניתן למצוא היום גם אבני קירור ויסקי יצירתיות, כמו למשל אבני ויסקי בצורה של כדורי רובה ואפילו קוביות עץ שמוחזרו מחביות ויסקי ישנות.
הארומה הנכונה לויסקי, בעיקר בגרסה הסקוטית שלו, יש חיבור חזק לאווירה מעושנת שמבליטה את טעמי הכבול והאדמה שלו. אחד הטיפים שמאפשרים להעצים את האפקט הזה הוא שריפת שבבי עץ סביב הכוס. השבבים עוטפים את הכוס בעשן דמוי-קטורת ומייצרים ארומה נהדרת שמבליטה את הטעמים. זה המקום לציין שלא מדובר ב'סתם נסורת'. הרבה פעמים השבבים האלה מיוצרים מחביות עץ אלון שבעצמן שימשו לאחסון ויסקי.
חובבי ויסקי ראויים יחזיקו את ויסקי הבית שלהם הרבה פעמים בקראף זכוכית ייעודי ולא בבקבוק המקורי שלו. ויסקי הבית הוא הויסקי שאתם מחליטים שהוא ויסקי הבית, שממנו אתם לוגמים כוסית לפני השינה או מציעים משקה לאורח. למה המנהג הזה רווח? בפשטות, הוא נחשב יותר אלגנטי, והמזיגה מקראף עם פקק ואקום היא נוחה יותר ושומרת על המשקה טוב יותר לאחר הפתיחה. חוץ מזה, הקראף מאפשר לכם לשמור על עמימות ולא לחשוף מהו 'ויסקי הבית שלכם.