6 חוקים חשובים בשתיית ג'ין

 
 
לפני שאתם מתרעמים על כך שאנחנו מציבים חוקים לשתיית אלכוהול, משהו שצריך לעשות בכיף מבלי לחשוב על מה נכון ומה לא, תחשבו על זה - ללמוד איך לשתות אלכוהול מסוים בדרך שמכבדת אותו ומעצימה אותו, נותנת לכם הזדמנות להתאהב בו.

בואו נדבר רגע על ג'ין -  אתם יכולים להירתע ממנו, או לחשוב שהוא מר מדי, או בעל טעם לא ברור, או מזכיר נוזל ניקוי… אולי פשוט שתיתם אותו לא נכון כל הזמן הזה?

הג'ין הוא למעשה אחד מהמשקאות המרגשים והמגוונים ביותר שיש והודות לרכיבים הבוטניים הרבים והייחודיים שהוא מזוקק עמם. הוא משתלב מצוין בקוקטיילים ועם מגוון מיצים כתוספת. בעוד שהג'ין "של פעם" השתמשו בעיקר בערער, זרעי כוסברה וקליפות הדרים, הג'ינים החדשים משתמשים ברכיבים מעניינים כגון למון-גראס, לבנדר, עלי כותרת של ורדים, מלפפונים ועוד. מנחם לדעת שאיפשהו בעולם קיים ג'ין שקולע בול לטעם שלכם.


קבלו 6 טיפים מועילים שיעזרו לכם ליהנות מהמשקה שהוא גם שיקוי וגם סוג של סלט נוזלי:

1. נסו ג'ין בכמה שיותר קוקטיילים, בעיקר במרטיני

מומלץ לנסות ג'ין חדש בקוקטיילים "נייטרלים" כמו מרטיני כדי להדגיש את הרכיבים הבוטניים שלהם ולראות מה כל ג'ין יכול לעשות. הג'ין מיועד לשתייה בקוקטיילים - הוא מתמזג היטב עם שאר הרכיבים ומעצים את הקוקטייל באמצעות טווח טעמים, ניחוחות וניואנסים.

המרטיני - קלאסי ומתוחכם

2. אל תפחדו לשתות ג'ין נקי

הודות לפריחה המחודשת של הג'ין בעשור האחרון, משקאות ג'ין רבים הפכו לנגישים יותר לשתייה ומיועדים לשתייה נקייה. הימים בהם שתיית ג'ין הייתה מזכירה שתייה של עץ ברוש כבר מאחורינו. כיום קל הרבה יותר למצוא ג'ין בעל פרופיל טעמים שמתאים להעדפות שלכם, בין אם אתם אוהבים הל, קינמון, פירות הדר או אפילו מלפפון (כמו בג'ין הנדריקס).

הטרנד החדש בעולם הג'ין הוא יישון שלו בחביות יין. דמיינו שאל עושר הטעמים הזה מצטרפים גם תווים של קברנה סוביניון או סובניניון בלאן. נשמע לא רע!

3. מומלץ להתחיל עם ג'ין וטוניק ואפילו ג'ין וקולה!

מומחה הג'ין הבריטי, דיוויד ט. סמית', בילה שנים רבות בחקירת מאות  סוגי ג'ין וכיצד הם מתמזגים עם סוגים שונים של טוניק. המסקנה? "מי טוניק איכותיים בהחלט מביאים לשיפור בטעם, אך גם אם אין לכם את הסוג היוקרתי ביותר, דאגו לקרר את הטוניק לפני השימוש. אם הטוניק חם או פושר, הקוקטייל כולו יהיה מתוק יותר ופחות תוסס". לא נשמע משהו.


סמית ממליץ בנוסף לקרוא תוויות של מי טוניק ולבחון את פרופיל הטעמים שלהם. אם אתם בוחנים מי טוניק לימוניים, עדיף לשדך להם ג'ין עם פרופיל שונה כדי ליהנות מטעמים נוספים. לונדון דריי ג'ין קלאסי (כמו הביפיטר לונדון דריי ג'ין) מתמזג היטב עם רוב סוגי הטוניק, בעוד שג'ין אחר יכול להתאים דווקא למים תוססים אחרים כמו סאן פלגרינו, ואפילו קולה.


ג'ין, טוניק, רוזמרין ולימון - כל כך פשוט וכל כך טעים

4. שחקו עם הטמפרטורה

אם אתם רוצים לקחת את ההתנסות שלכם עם ג'ין שלב אחד קדימה, דיוויד ט. סמית' מציע לשחק עם הטמפרטורה שלו: "אני אוהב לבדוק כיצד הטמפרטורה של הג'ין משנה את הטעם שלו. כשמקפיאים ג'ין, המרקם שלו משתנה - הוא הופך לסמיך וצמיגי יותר. כשהוא מתחמם, פרופיל הטעמים נפתח". לכן, שווה לנסות להקפיא את הג'ין, בדומה לוודקה, ולראות כיצד המשקה מתפתח.

5. כשאתם מכינים קוקטייל עם ג'ין, דאגו לטעמים משלימים ומנוגדים

האפשרויות של קוקטיילים עם ג'ין הן בלתי נגמרות הודות לרשימת המרכיבים הייחודית של כל אחד מהם. לכן מומלץ לאזור אומץ ולהעז עם התוספות ועשבי התיבול שאתם מוסיפים לקוקטייל. ג'ין שניחוח בולט בו הוא של פירות הדר או לימונים, לא זקוק לתוספת הדרית, אלא לתוספת שתעצים אותו ותחמיא לו, כמו ג'ינג'ר. כנ"ל לגבי ג'ין עם תווים פרחוניים (כמו ההנדריקס למשל). אם אתם מערבבים דוגמאות והדפסים בבגדים שלכם, אז למה לא בג'ין שלכם?


קוקטייל ג'ין, תותים, טוניק ועשבי תיבול. טעמים מנוגדים יוצרים קוקטייל ייחודי

6. הפכתם לגיקים של ג'ין? זה הזמן לטעום ג'ין וינטג'

אם אתם מרגישים שאתם ממש נכנסים לכל עניין הג'ין, אתם מוזמנים לגלות ממלכה נוספת: ג'ין וינטג'. הממלכה הזאת אולי תגרור אתכם ברחבי העולם לברים מיוחדים לאספני ג'ין בברלין, סן פרנסיסקו וטוקיו, שמציעים טעימות מבקבוקי ג'ין בני עשרות שנים.


קלי ריברס, מומחית הג'ין של הבר Whitechapel סן פרנסיסקו, המציע למעלה מ-600 (!) סוגים שונים של ג'ין, מסבירה כיצד לטפל באוצר כה עתיק: "משקאות הג'ין לא נועדו בהכרח לשתייה אחרי שעמדו בבקבוק במשך 40 שנים, לכן אני מעדיפה לבחון קודם כל את הג'ין, להריח ולהתרשם ממנו. אחר כך למזוג אותו, לטעום אותו אחרי 10 דקות, ואז שוב אחרי 10 דקות, ואז לחכות שעה נוספת, כדי לראות כיצד המשקפה מתפתח ופרופיל הטעמים שלו נפתח.

החלק הכיפי והמעניין הוא לראות מה היה פרופיל הטעמים המועדף בשנות ה-30, ה-40, ה-50 וה-60. הם העדיפו אז טעמים הרבה יותר בסיסיים, ממש אפשר להרגיש ממה הג'ין מיוצר. אני אוהבת לתת לחובבי ג'ין לטעום בומביי ספייר משנות ה-50, להשוות אותו למהדורה של היום ולשמוע מהם על ההבדלים".

נכבשתם סופית? זה הזמן להיכנס לקטלוג הג'ין שלנו ולראות את המותגים המובילים במחירים הכי זולים. לחיים!

 



אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות