1
2
3
מאפיינים | |
---|---|
שם | לה פטיט פרייר סוביניון בלאן |
סוג משקה | יין |
כשרות | אין |
שנה | 2016 |
נפח הבקבוק | 750 מ"ל |
סוג יין | לבן |
מידת יובש | יבש |
סגנון היין | לבן, מורכב ומינרלי |
גוף | קל עד בינוני |
יישון בחבית | לא |
פיקוק | שעם |
זני ענבים | סוביניון בלאן |
מדינת מקור | צרפת |
אזור | עמק הלואר |
אפלסיון | וין דה פראנס- Vin de France |
יקב | סאז'ה לה פרייר |
לאתר היקב | https://www.sagetlaperriere.com |
לה פטיט פרייר
היסטוריית ייצור היין של משפחת סאז'ה מתחילה בשנת 1790.
החברה אשר בבעלותה כיום: 10 מותגי יין מתוכם 6 אחוזות יין (דומיין), אשר כולם בחבל הלואר הינה עדיין חברה משפחתית, זה דור-9.
כרמי היקב משתרעים על מעל ל 3,200 דונם אשר פזורים בכל אזורי היין הנחשבים של הלואר, מהעיר נאנט במערב,
דרך העיירה סומור במרכז העמק ועד הכפרים המפורסמים של המזרח: סנסר ו-פויי סור לואר.
טמפרטורת הגשה | 10-12° |
---|---|
חלון שתיה | לשתייה מיידית |
הצעת הגשה | ילווה לברק בחמאה ומרווה, סלט טונה אדומה, וסביצ'ה הדרים |