פאנקו

בית אל

תמונה עבור יצרן בית אל

בין ההרים והגבעות של הרי בית אל, בלב ארץ ישראל התנכית, נפרשים הכרמים של יקב בית אל גולשים על פני הטרסות  בין עצי תאנה, רימון וזית.  היקב של משפחת מן הוא שילוב של תרבות יין עשירה ומורשת רוחנית היוצרים יינות נפלאים הגדלים בפופולריות שלהם משנה לשנה.

בית אל היוותה מרכז יהודי, חקלאי ורוחני במשך אלפי שנים. הכרמים מסביב Estate ליקב בית אל, חמש דקות מהמקום בו חלם יעקב אבינו את החלום המשפיע עלינו עד היום. אז ממה התפרנסו תושבי בית אל בתקופת המלוכה בישראל? על כך יעידו אלפי הגתות החצובות בסלע ופזורות בכרמים ובחצרות הבתים. גתות משפחתיות אלו, מאפשרות ייצור של מאות אלפי ליטרים יין בשנה. היין יוצר באלול ותשרי ולעיתים גם חשוון, ואוחסן בכדי חרס במערות החצובות בסלע.

 

הרקע החקלאי של הלל מתחיל באוניברסיטה בקליפורניה וביקב בוטיק של משפחתו בסונומה ואלי, מחקר חקלאי, ריכזו מאות דונם של כרמים, מערכות השקיה ועוד. כך שבאופן טבעי בשנת 1996 נטעו הלל ונינה מן את הכרמים בבית אל. הכרמים שלנו 850-910 מטר מעל פני הים, מזג האוויר הקריר בקיץ מלווה במשבי אוויר צח ונקי,  ואילו בערבי החורף קרות עד כדי קפיאה, יוצרים תנאים אופטימליים להבשלה ארוכה ורמות טעמי פרי גבוהות בענבים. היין, הוא הדרך שלנו לשתף אתכם בחוויה ובסיפור המיוחד שנרקם במשך דורות של אהבה, משפחתיות, עבודת אדמה ויין, כאן גידלו אבותינו כרמים ושתו את יינם הודות למזג האוויר הקריר הגובה מעל פני הים, אדמת טרה רוסה מנוקזת. כל אלו terroir  משפיעים על עסיסיות הפרי, הצבע האדום בוהק, והטעמים ההופכים את שתית היין לחוויה רוחנית, נעימה ומרוממת.

מחפסים מתנה מיוחדת? הכנסו למגוון מתנות כדי לראות את מבחר המתנות שיש לנו להציע לכם