פאנקו

בית אל מרסלן "טל בנימין" -שער העמק BEIT EL TAL BINYAMIN MARSELAN

קיים במלאי
12600 126.00
הגדלת כמות הקטנת כמות

סקירה מהירה

הזן המיוחד הזה גודל ביבול נמוך כך שכל כוח הגפן רוכז במעט מאוד פרי. משום כך ליין טעמי דובדבן שחור עם נגיעות קרם בורלה האופייניות לזן והוא בעל ארומות אלגנטיות וטעם סמיך נוטה לקרמי. מעדן מרתק! 

דבר המומחה

סדרת "טל בנימין" של יקב בית אל מניבה יינות מדהימים יותר ויותר בכל שנה שחולפת, היבול של כל זן בכרמים הוא כה נמוך שהייצור של סדרת "טל בנימין" לא עולה על 300 ארגזים בשנה! כל גפן מניב רק 2 - 3 בקבוקים לבציר ולאחר 10 חודשים בחביות אץ אלון צרפתי עוברים לביקבוק.

  • אדום עמוק
  • דובדבן שחור עם נגיעות קרם בורלה, מעושנים
  • טעמי עישון מיוחדים לזן, סמיך, עגול וקטיפתי
מאפיינים
שם בית אל מרסלן "טל בנימין" -שער העמק
סוג משקה יין
כשרות יש
מדינת מקור ישראל
שנה 2016
סוג יין אדום
מידת יובש יבש
יקב בית אל
גוף מלא
סגנון היין אדום, פירותי וקליל
זני ענבים מרסלאן
פיקוק שעם
יישון בחבית 10 חודשים באלון צרפתי חדש
לאתר היקב https://www.beitelwinery.com/
אחוז אלכוהול 14.90%
נפח הבקבוק 750 מ"ל
מידע על היקב

בין ההרים והגבעות של הרי בית אל, בלב ארץ ישראל התנכית, נפרשים הכרמים של יקב בית אל גולשים על פני הטרסות  בין עצי תאנה, רימון וזית.  היקב של משפחת מן הוא שילוב של תרבות יין עשירה ומורשת רוחנית היוצרים יינות נפלאים הגדלים בפופולריות שלהם משנה לשנה.

בית אל היוותה מרכז יהודי, חקלאי ורוחני במשך אלפי שנים. הכרמים מסביב Estate ליקב בית אל, חמש דקות מהמקום בו חלם יעקב אבינו את החלום המשפיע עלינו עד היום. אז ממה התפרנסו תושבי בית אל בתקופת המלוכה בישראל? על כך יעידו אלפי הגתות החצובות בסלע ופזורות בכרמים ובחצרות הבתים. גתות משפחתיות אלו, מאפשרות ייצור של מאות אלפי ליטרים יין בשנה. היין יוצר באלול ותשרי ולעיתים גם חשוון, ואוחסן בכדי חרס במערות החצובות בסלע.

 

הרקע החקלאי של הלל מתחיל באוניברסיטה בקליפורניה וביקב בוטיק של משפחתו בסונומה ואלי, מחקר חקלאי, ריכזו מאות דונם של כרמים, מערכות השקיה ועוד. כך שבאופן טבעי בשנת 1996 נטעו הלל ונינה מן את הכרמים בבית אל. הכרמים שלנו 850-910 מטר מעל פני הים, מזג האוויר הקריר בקיץ מלווה במשבי אוויר צח ונקי,  ואילו בערבי החורף קרות עד כדי קפיאה, יוצרים תנאים אופטימליים להבשלה ארוכה ורמות טעמי פרי גבוהות בענבים. היין, הוא הדרך שלנו לשתף אתכם בחוויה ובסיפור המיוחד שנרקם במשך דורות של אהבה, משפחתיות, עבודת אדמה ויין, כאן גידלו אבותינו כרמים ושתו את יינם הודות למזג האוויר הקריר הגובה מעל פני הים, אדמת טרה רוסה מנוקזת. כל אלו terroir  משפיעים על עסיסיות הפרי, הצבע האדום בוהק, והטעמים ההופכים את שתית היין לחוויה רוחנית, נעימה ומרוממת.

הצעת הגשה מענג ומחמיא לארוחות בשר, עוף או דגים. וכן יעשיר ארוחת גבינות איכותיות
טמפרטורת הגשה 18-22°
כוס אדום קלאסית
כוס אדום קלאסית
ישראל
1
בוחרים אלכוהול
 
2
קונים בקליק
 
3
שליח אישי עד הבית
מחפסים מתנה מיוחדת? הכנסו למגוון מתנות כדי לראות את מבחר המתנות שיש לנו להציע לכם